Afstudeerstage Social Media Marketing (september 2019 – januari 2020)  

Ben jij op zoek naar een afstudeerstage bij een supergave scale up in de elektrische bussenwereld? Lees dan snel verder!

Ebusco zoekt een gedreven, zelfstandige HBO afstudeerder voor het uitvoeren van een social media onderzoek. Uiteraard staat de recent gestarte marketingafdeling (bestaande uit 2 collega’s) je bij voor ondersteuning en advies. Je werkplek bepaal je zelf: het kan bij ons in het mooiste kantoor van Deurne maar voel je gerust vrij om dit (deels) vanuit thuis uit te voeren.

 

Wat ga je doen

  • Je gaat onderzoeken welke social media kanalen we als bedrijf gebruikt hebben en nu gebruiken en welke resultaten dit (vooral het laatste jaar) opgeleverd heeft. Feiten verzamelen dus.
  • Je onderzoekt welke (B2B) social media kanalen er allemaal zijn in de landen waarin we actief zijn (en denken te gaan zijn). Op welke kanalen zit onze doelgroep en welke kanalen worden (succesvol) ingezet door onze concurrenten en met welke vorm(en) van content.
  • Je gaat vervolgens advies geven op welke social kanalen we per land idealiter aanwezig moeten zijn en welke interessant kunnen zijn. Daarbij geef je ook gelijk advies HOE we daar aanwezig moeten zijn; met beeld, video en/of tekst. Belangrijk is om ook verschillen weer te geven tussen de vormen van content per kanaal; wat past waar en wat absoluut niet.
    Je focust je hierbij op de belangrijkste markten van Ebusco op dit moment, maar kijkt ook alvast in de toekomst en geeft ons daar nu alvast advies over.
  • Naast dit hoofdonderzoek bekijk je wat er op social media over Ebusco geschreven wordt (en dat is veel!) en je adviseert Ebusco hoe dit zo optimaal mogelijk te kunnen monitoren en hierop in te spelen.
  • Af en toe kan het voorkomen dat we je ook vragen of je mee wilt helpen met andere marketingactiviteiten (zoals helpen rondom een beurs), maar dat zal zeker niet de overhand bieden; je bent hier om af te studeren 😊

 

Ons aanbod

Wij bieden jou de mogelijkheid om deel uit te maken van ons snel groeiend, dynamisch en internationaal georiënteerd bedrijf met een gezellig team van ongeveer 80 gedreven en ambitieuze professionals. Je krijgt voldoende uitdaging en vrijheid en daarnaast bieden we dagelijks een heerlijke lunch met al jouw collega’s.

 

EBUSCO®

EBUSCO® ZERO EMISSION 100% ELECTRIC is een pionier op het gebied van elektrisch busvervoer en ontving als eerste Europese fabrikant een Europese typegoedkeuring voor elektrische bussen. Over een aantal jaren moet al het busvervoer in de steden binnen Europa emissie vrij zijn, Ebusco heeft dit jaren geleden al voorzien en is haar concurrenten technisch ver voor. Om deze positie te kunnen behouden en te kunnen voorzien in de vraag die komen gaat zal het personeelsbestand de komende jaren flink blijven groeien. Eind 2016 is ING toegetreden als aandeelhouder om deze verdere groei van de onderneming mede vorm te geven.

 

Interesse?

Studeer jij momenteel aan het HBO de opleiding Marketing, Commerciële Economie, Communicatie & Multi Media Design, International Business and Languages of iets vergelijkbaars? En denk je na het lezen van dit profiel: Yes, dit vind ik gaaf! Dan zijn wij op zoek naar jou!

Neem contact op met Susanne van den Heuvel HR Officer door middel van:

  • Een reactie naar susanne.vandenheuvel@ebusco.eu
  • Een telefoontje naar 06-55808591
  • Een app naar 06-55808591

 

Wij kijken uit naar je sollicitatie!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *